Szórakozás

Börtönbüntetésre ítélték az ismerősét megkéselő eleki férfit

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy eleki férfit, aki tavaly egy konyhakéssel többször megszúrta korábbi élettársa fiát.

A jelenleg 58 éves, alkalmi munkából élő Balázs István korábban 16 éven keresztül élettársi kapcsolatban élt egy szanazugi asszonnyal, de már másfél évtizede szétköltöztek. A nő fiának és a vádlottnak a kapcsolata feszült volt, gyakran veszekedtek. A konfliktusok egyik oka az volt, hogy a férfi azt feltételezte a fiúról, hogy az ingóságokat lop el tőle, azok eladásából jut pénzhez. Egy ilyen szóváltás után a vádlott megszúrta egy késsel a sértettet, de a fiú ekkor csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlott 2009-ben egy kunyhót eszkábált össze a korábbi élettársa szanazugi háza melletti telken, azt követően gyakran ott tartózkodott. A veszekedések ekkor kiújultak a két férfi között. A vádlott ittasan többször is azzal fenyegetőzött, hogy egyszer megöli a fiút.

Tavaly október 19-én este a két ittas férfi újból összeveszett. A fiú a férfi kunyhójához ment és kifeszítette annak ajtaját. Ekkor Balázs István magához vett egy konyhakést, majd miután a fiú bejutott a kunyhóba, odalépett hozzá, és előbb a nyakánál, majd a hasánál nagy erővel megszúrta. A földre zuhanó sértettet harmadszorra is meg akarta szúrni, de csak a fülénél vágta meg, majd a védekezni próbáló fiút még többször megsebesítette a késsel.

A vádlott elmenekült a helyszínről, a rendőrök másnap fogták el. A sértettet kórházba szállították, s még aznap életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen hat és fél év börtönre ítélte. Az ítélőtábla enyhítette az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság által kiszabott nyolcéves büntetést. Az indokláskor elhangzott, Balázs István büntetlen előéletű volt a tett elkövetésekor, és emellett tettét méltányolható okból követte el, hiszen a sértett törte rá a kunyhójának ajtaját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik