Szórakozás

Gerincműtét vár a magyar sportolóra – Fajdalmairól vallott

Balzsay Károlynál néhány éve gerincsérvet diagnosztizáltak az orvosok. Eddig el tudta kerülni az operációt, de úgy tűnik, hogy tovább nem lehet halogatni a beavatkozást.

A profi ökölvívóra december közepén MR-vizsgálat vár, ekkor derül ki, milyen állapotban van a korábban megállapított gerincbetegsége. A sportoló a Hír24-nek elmondta, bár úgy tűnik, elkerülhetetlen lesz az operáció, ő mégis reménykedik, hogy nem kell kés alá feküdnie.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Balzsaynál 2006-ban egy edzőtáborban jelentkeztek először a fájdalmak. Akkor egy injekciót kapott a porckorongok közé, és úgy tűnt, megoldódott a gondja. Később azonban kiderült, hogy ez csupán tűzoltás volt. Ezt követően hosszantartó rehabilitáció következett számára, gyógytornával próbálták csökkenteni a fájdalmait. Ettől függetlenül rendszeresen zsibbadt a lába, ami a sportban és a hétköznapi életben is korlátozta.

Az ökölvívó azt állítja, jelenleg nagyon hullámzó az egészségi állapota. Van, hogy jobb napokon egyáltalán nincs fájdalma, máskor meg rettenetesen szenved a kínoktól. Éppen emiatt attól tart, hogy most már elkerülhetetlen számára az operáció. Többek között ettől is függ, hogy januárban folytathatja-e az edzéseket, és az is, hogy milyen irányba mozdul el a karrierje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik