Szórakozás

Áll a bál: bántalmazta női lakótársát a magyar valóságshow-hős?

Mint ismeretes, Szilót és édesanyját, Erzsókot pénteken este kizárták a TV2 ÖsszeEsküvők című valóságshow-jából. A fiú egyesek - és a műsorkészítők szerint - megpofozta féltékenykedő kedvesét, Renikét. Mások úgy látták, csupán egy kis "legyintés" történt. Renike szerettei aggódnak, attól tartanak, a lány összeomolhat.

Az ÖsszeEsküvők nézői napok óta kommentálják a pénteken történteket. Többen Szilo ellen fordultak, mondván csalódtak a vőlegényjelöltben. Sokan azonban nem értenek egyet a csatorna döntésével. Ők úgy vélik, ha a férjezett Mását és a Nikót arconköpő Mariánt nem zárták ki a műsorból, akkor Szilo is maradhatott volna. A valóságshow rendszeres nézői azt is megemlítik, mások is visszaéltek már a Rezidencián fizikai fölényükkel.


Fotó: TV2

A sajnálatos esetnek azonban nem csak Szilo és mamája, Erzsók a vesztese, hanem Renike is, aki azóta sem találja a helyét a Rezidencián. A lány önmagát hibáztatja a történtekért, és néha úgy tűnik, nem áll messze az összeroppanástól. Többször is kért nyugtatót, napokig nem evett, és alkoholt is fogyaszt – társai és édesanyja is aggódnak érte.

A Hír 24 Szilo édesapja, Tóth Tihamér és Hevesi Kriszta pszichológus segítségével kereste a választ a történtekre.

Tihamér úgy véli, Renike féltékenysége már hetekkel ezelőtt rossz irányba terelte a kapcsolatot. Az édesapa szerint fia mindent megtett annak érdekében, hogy megnyugtassa kedvesét, de sajnos nem sikerült. “Aki látta az esetet, pontosan tudja, nem volt ez valódi pofon. Mindemellett ennyinek sem lett volna szabad megtörténnie. Talán nem is lett volna baj belőle, ha később Renike nem jelenti ki, hogy ‘ez bizony pofon volt'” – vélekedik a családfő. “A fiam meg akarta akadályozni, hogy Reni nekimenjen Dórának, de rossz eszközt választott. Azt azonban leszögezem, Szilveszter nem ilyen természetű” – tette hozzá.
Tihamér szerint Renike és Szilo szerelmesek egymásba, azt azonban nem tudja, lesz-e kint is folytatása a kapcsolatuknak. “Miután kizárták Szilót, felhívta Reni szüleit és úgy tűnt, mindent megbeszéltek. Később aztán a lány édesanyja az egyik napilapban azt nyilatkozta, neheztel a fiamra. Való igaz, Erzsókot is bántja, hogy Renike nem volt vele együttműködő a Rezidencián, és én is hallottam, hogy sokszor tiszteletlenül beszélt róla” – vélekedik a férfi.


Fotó: TV2

Hevesi Kriszta pszichológus keményebben fogalmaz: “A fizikai bántalmazásra nincs indok és nincs magyarázat : minden esetben elítélendő, semmiféle kérdésekre sem adja meg a választ, nem kínál megoldást” – szögezte le. “A tény, hogy Reni megbocsátott, az érzelmeiről és a természetéről árul el sokat, azonban a következő lépés, hogy önmagát teszi felelőssé, nem egészséges reakció. A bántalmazott gyerekekre és nőkre jellemző, hogy az áldozat önmagát hibáztatja. Ez a pszichológiában általánosan ismert jelenség, viszont tudni kell, hogy a valóság torzításaképpen születik” – elemezte a szituációt a szakember. “Szilo mindenesetre az ‘udvarlás’ érdekes módját választotta, az azonban kérdés, hogy viselkedése heves érzelmeit vagy heves természetét jelzi inkább. Az elcsattant ponfon  mindenesetre túl jó prognózist nem jelez a kapcsolat jövője szempontjából” – szögezte le Hevesi Kriszta.

Azt, hogy Szilo és Renike folytatják-e a kapcsolatukat, talán még maguk sem tudják. A lány néhány napig még biztosan – de lehet, hogy hetekig – a Rezidencia lakója, úgyhogy egy darabig kénytelen Szilo nélkül, egymagában őrlődni a történteken, és azon, “mi lett volna, ha…”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik