Szórakozás

Bilincsben és vezetőszíjon kísérgetik a magyar hírességet

A profi ökölvívó világbajnok bokszolót társaival együtt 650 millió forint adócsalással vádolják, ebből a sportolónő a gyanú szerint 243 millió forintig érintett.

A bűnszervezet tagjai az elmúl egy évben három és fél milliárd forintnyi értékben forgalmaztak Romániából származó gabonát, amelyet fiktív cégeken keresztül papíron Szlovákiában adtak el, és az áfáját visszaigényelték, de valójában a gabona Magyarországon került forgalomba – tudtuk meg a hírműsorból.

A kecskeméti bíróság előtt Csábi Bettinát fotósok hada várta, a sportolónőt úgy csempészték be az épületbe. Az ügyben hét embert vettek őrizetbe, akiket a mai napon ki is hallgattak.

Az RTL Klub felvételének tanúsága szerint bilincsben és vezetőszíjon kísérték ki a tárgyalóteremből Csábi Bettinát, akit több mint egy óra hosszáig hallgattak ki.

Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője szerint tartani lehet a szökés-elrejtőzés veszélyétől, illetve az eljárás jogellenes befolyásolásától. “Az eljárási bíró úgy döntött, szükséges a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése” – szögezte le.

Csábi Bettina ügyvédjén, Szőts Józsefen keresztül üzente a sajtónak, hogy nem követett el bűncselekményt, és az eljárás során tisztázni fogja magát.

Adócsalásért alapesetben 2-8 évig terjedő szabadságvesztés járhat, de a bűnszervezet és az okirathamisítások miatt ez akár duplázódhat is. Az előzetes letartóztatás ellen a sportolónő és ügyvédje is fellebbezett.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik