Szórakozás

Dráma: elveheti a gyámhivatal ikreit az őrizetbe vett magyar sztártól

Elvehetik ikreit az őrizetbe vett Csábi Bettinától? Jogosan merül fel a kérdés, miután az ismert sportolót néhány napja adócsalás gyanújával bevitték a rendőrségre.

A gyámhivatalnak jogában áll elvenni a gyerekeket az olyan szülőktől, akiket letartóztatnak – tudta meg a Hír24 a Fővárosi Gyámhivatalban. Ehhez persze egyéb feltételek hiányára is szükség van, mint például, hogy ne legyen olyan rokon, aki alkalmas lenne az egyedül maradt kicsik ellátására. Ám első körben a gyámhivatal mindig a legközelebbi hozzátartozókra bízza a gyerekeket, mint például a nem letartóztatott szülőre, nagyszülőkre, nagynénire, vagy akár testvérre is.

Ha nincs alkalmas rokon, akkor a gyerekeket 30 napra átmeneti gondozásba helyezik. Budapesten az Alföldi utcába viszik a börtönbe került szülők csemetéit. Az említett idő alatt kivizsgálják a körülményeket, és ha kell, nevelőszülőkre bízzák az ideiglenesen elárvultakat.

Miután a szülőt szabadlábra helyezik, az ő körülményeit is felülvizsgálják és visszakaphatja csemetéit. Kivéve akkor, ha a bűncselekményt éppen a gyermeke ellen követte el.

Bettina ikrei most négyévesek, és úgy tudjuk, jelenleg a nagymamájuknál vannak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sportoló mikor kerülhet szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik