Szórakozás

Újra bíróságon a magyar sztár – Jogtalanul zárták börtönbe?

Az énekesnő úgy döntött, megpróbálja 5 év után tisztára mosni a nevét.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Az utóbbi időben sorra kapják el azokat, akik irreálisan magas kamatra adnak kölcsön rászorulóknak. Ha újratárgyalnák Zalatnay Cini ügyét, hitelezői is könnyen a vádlottak padján találnák magukat, hiszen a nemrég bevezetett uzsoratörvény szerint nem kérhettek volna hatalmas kamatokat a kölcsönösszegek után.

Az énekesnő éppen ezért jogosan reménykedik abban, hogy egy esetleges perújrafelvétel esetén, 5 év elteltével végre fény derül arra, hogy esetében sem történt más, mint uzsorakölcsön.

Cini ugyanakkor elismeri, az újabb tárgyalás alapjaiban nem változtathatja meg múltban elkövetett hibáját, de bízik abban, hogy az emberek másképpen ítélik majd meg. Egyetlen vágya, hogy kiderüljön az igazság, és újra szeressék őt az emberek.

„Ez ma már nem befolyásolja döntően az ügyemet, hiszen visszamenőleges hatálya sajnos nincsen, de talán a megítélésemen gyökeresen változtathat, ezért szeretném, ha rövidesen ismét bíróság elé kerülne ez az ügy” – nyilatkozta Zalatnay.

Zalatnay Saroltát még 2004-ben ítélte el a bíróság több millió forintos csalás miatt. Milliókat kért kölcsön többek között Terry Blacktől, amiket később aztán nem fizetett vissza. Cini két évet ült börtönben, 2006-ban szabadult. Ezután azonban még többször voltak anyagi problémái. Volt, hogy végrehajtók érkeztek a lakásába és elvitték a bútorokat, majd egy állatmenhely tulajdonosa jelentette fel őt, aki azt állította, neki is tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik