Szórakozás

Feljelentették a ValóVilág 5-öt

Megelégelték a nézők a villalakók trágárságát; a Médiatanács vizsgálódik, az RTL Klub pedig szigorúan büntet.

Tavaly példátlanul szigorú, 292 millió forintos pénzbírsággal sújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az RTL Klubot a ValóVilág 4 miatt. Az ügy még le sem zárult, de a testület már a következő szériát vizsgálja, miután a műsorra az első két hétben öt panasz is érkezett.

Minden esetben azt kifogásolták a nézők, hogy a kiskorúakra káros befolyással lehet a műsor a szexjelenetek, a trágár beszéd, az alkohol és a dohányzás miatt. Az NMHH hivatalból az összes adást megvizsgálja október végéig, többek között a trágár kifejezéseket is figyeli – árulta el a Bors című napilapnak a médiatanács.

Hiába rakta át a csatorna egy későbbi műsorsávba a valóságshow-t, nagyon úgy tűnik, hogy a 16-os korhatáros karika sem elegendő Kinga, Attila, Annamari, Veronika és Cristofel mocskos szájának, ráadásul a készítők az élő show-kban nem tudják kontrollálni a játékosok szavait, ezért új szankciók bevezetésével igyekeznek elkerülni a kínos helyzeteket.

“Az élő show-k előtt szóban figyelmeztetni fogunk minden szereplőt, hogy ne használjon nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Azt is közölni fogjuk velük, hogy aki káromkodik, azt szigorúan megbünteti a produkció” – mondta a lapnak Dobsi Adrienn, a műsor sajtófőnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik