Szórakozás

Letöltendőt kapott Stohl András

Járművezetés ittas állapotban bűntette miatt a színész-műsorvezető másodfokon tíz hónap börtönbüntetést kapott.

Miután Stohl András ügyvédje, dr. Ruttner György benyújtott egy tájékoztatót a színész drogprevenciós előadásairól, – melyben leírták, hogy Stohl eddig 24 helyen tartott előadást, ami összesen 278 ezer forintjába került, valamint csatoltak egy listát is, melyben magánszemélyek és szervezetek köszönik meg a műsorvezető munkáját – a baleset legsúlyosabb sérültjének, Kaincz Pálnak az ügyvédje, Mester Csaba arra kérte a bíróságot, hogy további bizonyításra adjon lehetőséget. Szerinte ugyanis a baleset következménye az idős férfi sérülése, ráadásul úgy véli, a harmadik szakértő elfogult, megszegte a titoktartást, mivel a bulvársajtó idő előtt megszellőztette a vizsgálat eredményét.

A tanácselnök asszony azonban elutasította Mester Csaba kérelmét, szerinte – mivel az Orvosszakértői Intézet igazgatója készítette az új szakvéleményt – nincs szükség újabb szakértői vizsgálatra.

Stohl ügyvédje, a bizonyítási eljárás végeztével enyhe ítéletet kértszámolt be a Nők Lapja Cafe tudósítója.

Az ügyész azonban a színész ittas vezetését “durva szabálysértésnek” nevezte, ezért letöltendő szabadságvesztéssel büntetné a vádlottat. “A társadalom egészére hatással lehet az ítélet, hiszen mindenki ismeri…Példamutatóbban kéne élnie“- tette hozzá.

Kaincz Pál a TV2 kiküldött tudósítójának, Kárász Róbertnek elmondta, már régen megbocsátott Stohlnak.

Ruttner szerint bizonyított, hogy Kaincz Pálnak a baleset következtében nem lett marandó sérülése, éppen ezért csak ittasan elkövetett súlyos baleset miatt lehet elítélni, és hatályon kívül kell helyezni, hogy marandó sérülést okozott. Kiemelte: Stohl a baleset következtében agyrázkódást szenvedett, ennek fényében másképp kell értékelni a színész baleset utáni viselkedését, majd olyan eseteket sorolt fel, ahol ittas állapotban okozott valaki balesetet, és felfüggesztett büntetést kapott.

Ruttner természetesen megemlíti azt is, hogy Stohl drogprevenciós munkája mindenképpen enyhítő körülménynek számít, amit a bíróságnak figyelembe kell vennie az ítélet meghozatalánál. Az ügyvéd felfüggesztett börtönbüntetést kért Stohlnak, valamint azt, hogy tiltsák el a vezetéstől.

Itt drámai dolgok történtek. Nem vagyok jogász, csak egy ember, aki hibázott. Szeretném, ha igazságos ítélet születne. Mindenkitől elnézést kérek” – mondta az tuolsó szó jogán a színész-műsorvezető.

Járművezetés ittas állapotban bűntette miatt Stohl Andrást végül tíz hónap börtönbüntetésre ítélték;. öt hónap után szabadlábra bocsátható. Valamint 579.139 forint kártérítésre kötelezték. Fellebbezésnek helye nincs.

Stohl András tárgyalását percről percre itt olvashatja!

Előzmény:

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, az egyikük, Kaincz Pál súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök, még aznap, otthonából előállították.

Stohl András vérében később alkoholt, vizeletében tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak. Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg Stohlt, ezt később, az orvosszakértői véleményre alapozva, maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodás minősítésre változtatták.

A színész a baleset előtt az alkohol mellett kokaint is fogyasztott, de ez nem volt a vád tárgya, mert Stohl András vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis azt, hogy megelőző, kezelő vagy egyéb jellegű foglalkozásokon vesz részt.

A Budakörnyéki Bíróság 2011. március 31-én hozott elsőfokú ítéletében két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a színészt, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától.

A védelem fellebbezése után a másodfokú tárgyalás június 21-én kezdődött meg a Pest Megyei Bíróságon. Stohl időközben ügyvédet váltott, és innentől már a sztárügyvéddé avanzsált dr. Ruttner György vette át a képviseletét. A védő több indítványt terjesztett elő, illetve a vádlott egészségi állapotára vonatkozó és elmeorvosi véleményeket nyújtott be. Többek között kérte egy harmadik orvos szakértő bevonását az ügybe, mert ellentmondást fedezett fel a korábbi két jelentés között. Ezek megvizsgálása érdekében a bírói tanács szünetet rendelt el, majd a tárgyalást szeptember 6-ára napolta el. Erre a tárgyalásra a bíróság az Igazságügyi Orvosszakértői Intézettől újabb szakértői véleményeket szerez be.

A keddi pernek három lehetséges forgatókönyve van: az első szerint az ügyet visszaküldik első fokra, mert – szintén Ruttner Györgynek köszönhetően – kiderült, hogy korábban elfelejtették ismertetni a színésszel vádlott jogait, így az ügyet ott tárgyalják majd újra.

A második szerint miután bizonyossá válik a bulvárlapok által már korábban megszellőztetett legújabb orvos szakértői jelentés, miszerint Kaincz Pál maradandó sérülése nincs összefüggésben a Stohl András által okozott balesettel, felmentik a színészt.

Az idős férfi ügyvédje, dr. Mester Csaba azonban nemrég bejelentette, hogy megtámadják a legutóbbi szakértői véleményt, mert szerintük az nem felel meg a valóságnak, ezért – a harmadik verzió szerint – újabb szakértő/szakértők kirendelését kérheti majd a bíróságtól.

Ruttner György az elmúlt pár hónapban mindent megtett annak érdekében, hogy számtalan enyhítő körülmény lásson napvilágot. Az újabb indítványok benyújtása és a harmadik szakértő bevonása mellett bedobta a fejsérüléskártyát, folyamatos drogprevenciós előadásokkal haknizza végig az országot Stohllal, aki még ételt is osztott és együtt imádkozott a szegényekkel Kecskeméten, sőt, az is kiderült, hogy főiskolásként három embert húzott ki egy égő autóból. A TV2 Aktív című műsora számolt be arról, hogy egyik rajongója egy Esély nevű lóval lepte meg a színészt, ezzel biztosítva együttérzéséről és támogatásáról, egy ápolónő pedig egyhavi fizetését ajánotta fel a “meghurcolt” Bucinak.

Miközben pedig Stohl minden lehetséges fórumon elmondja, hogy mennyire sajnálja a történteket és soha nem fogja elfelejteni azt a tavaly májusi hajnalt, valamint, hogy 4 évre elkötelezte magát egy mentálhigiénés alapítvány arcaként, bebizonyítva ezzel az embereknek, hogy szándékai komolyak, a legsúlyosabb sérültről, Pali bácsiról leleplező fotók jelennek meg állítólagos szemfüles olvasóriportereknek köszönhetően. A képeken és videofelvételen a 10 milliót követelő idős férfi – hogy, hogy nem, – fára mászik és kertészkedik a kertjében.

Márpedig Kaincz Pál egészségi állapota mindennél fontosabb az ügy kimenetele szempontjából, hiszen amennyiben kiderül, hogy nem maradandóak a férfi sérülései, akkor Stohl megúszhatja a börtönt, a bíróságon is módosulhat a vád, amely már legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztés lehet, és ez lehetségessé tenné a felfüggesztett szabadságvesztést.

Stohlnak egyébként nem ez volt az első balesete. 2002 júliusában súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, miután autójával közlekedési balesetet szenvedett a 30-as úton, Aszód és Gödöllő között. A gépkocsi – ismeretlen okból – felborult, hármat pördült, és a tetejére borulva egy árokban állt meg. Később a rendőrség közölte, a színművész közepes alkoholos befolyásoltság állapotában volt a baleset idején. A bíróság végül 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Stohl Andrást, és 1 év 9 hónapra bevonta a jogosítványát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik