Szórakozás

Világhírnév kapujában a TV2 sztárja

Tilla Csicska című rövidfilmje is meghívást kapott a 64. Cannes-i Filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű programjába.

A Magyar Filmunió közleménye szerint Till Attila húsz perces kisfilmjének a rendező által jegyzett forgatókönyve megírását újságcikkek, híradások és hasonló helyzetet átélt emberek visszaemlékezései inspirálták.

“Balogh István nem túl tehetős tanyasi gazdálkodó falkavezérként uralkodik feleségén, gyermekein és csicskáján. A világtól elzárva, egy alföldi tanyán próbálja őrizni a merev tradíciók által kialakított családképét. A szélsőséges emberi viszonyok tragédiába sodorják a szereplőket” – olvasható a Csicska szinopszisában.

Till Attila a Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán diplomázott, jelenleg a hazai televíziózás közkedvelt szereplője. Rendezőként Pánik című filmjével mutatkozott be 2008-ban. Első filmjével elnyerte a Magyar Filmszemle közönségdíját, a Pánikot mintegy 50 ezren látták a magyar mozikban.

A Csicska című film önerőből készült, a TV2 közreműködésével. A főbb szerepekben Thuróczy Szabolcs, Szitás Balázs táncművész és Balsai Móni látható.

Tilla a Bors című napilapnak elmondta, még mindig nem fogta fel, hogy filmjét bemutatják Cannes-ban. Ezzel egy régi nagy álma teljesült. külön öröm a számára, hogy nem csak egyedüli magyarként, hanem egyedüli közép-európaiként vehet részt ezen az óriási eseményen. Tilla azt is bevallotta, nem volt könnyű összehozni a filmet állami támogatás nélkül. Ám az alkotók olyannyira a szívükbe zárták a kisfilmet, hogy ingyen is elvállalták a munkát.

A 64. Cannes-i Filmfesztivált május 11. és 22. között rendezik meg a francia tengerparti városban.

AJÁNLOTT LINK:

Till Attila nyolcmillióból lehet világsztár (BorsOnline)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik