Szórakozás

Vilmos herceg dupláz az esküvőjén

Két esküvői tortából is kóstolhatnak majd Vilmos brit trónörökös április esküvői fogadásának vendégei.

Az udvar vasárnap jelentette be hivatalosan, hogy a “fő” torta, amely Kate ízlése szerint készül, többemeletes, hagyományos gyümölcstorta lesz, habbal, fehér cukorbevonattal és friss gyümölcsökkel ízesítve, gazdag virágdekorációval. Ez utóbbi az Egyesült Királyságot alkotó nemzetek flóráját reprezentálja majd.

A sütemény megtervezésére és elkészítésére a trónörökösi pár a művészi tortakölteményeiről ismert angol cukrászmestert, Fiona Cairnst kérte fel.

A nem is annyira cukrászként, mint inkább “tortatervezőként” híressé vált Fiona Cairns a Mail on Sunday című vasárnapi brit lapnak elmondta: Kate Middletonnal már hat hete folynak az egyeztetések a torta összetételéről és kinézetéről, és a hercegi menyasszonynak “igen határozott elképzelései vannak”. A trónörökösi cukrásszá előlépett tortatervező művésznő részleteket nem árult el, csak annyit közölt, hogy az alkotás “egyszerre lesz hagyományos és modern … emeletenként más-más tematikával”.

Kate nem akárkit bízott meg az esküvői torta megalkotásával. Fiona Cairns cégével készítteti karácsonyi tortáit minden évben az idén 69 esztendős Sir Paul McCartney, a Beatles egykori basszusgitárosa, és a családi vállalkozás olyan exkluzív áruházaknak is szállít, mint a Harrods, a Selfridges, a John Lewis vagy a Waitrose.

A második esküvői torta Vilmos ízlése szerint készül, és a trónörökösnek jóval prózaibb igényei vannak, mint menyasszonyának. A herceg a hagyományos angol teasüteményeiről ismert McVitie’s céggel készítteti a maga tortáját, kedvenc gyermekkori édessége alapján. Ez nem más, mint egy viszonylag egyszerű, keserű csokoládéöntettel ízesített, teasütemény-darabkákból összeállított mű, amelynek pontos receptjét a Buckingham-palota már megküldte a vállalatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik