Szórakozás

Csúcspontjához közelít a riói karnevál

A színes forgatagra nyolcszázezer turista érkezett a hatmilliós brazil városba, ahol ötvenezer rendőr vigyáz a bulizók biztonságára
Kapcsolódó cikkek

Egy hatalmas tűzijátékkal megkezdődött vasárnap este a szambaiskolák versenye Rio de Janeiro világhíres karneválján. A pénteken kezdődött színes forgatagra nyolcszázezer turista érkezett a hatmilliós brazil városba, ahol ötvenezer rendőr vigyáz a bulizók biztonságára.Megkezdődött a szambaiskolák színes felvonulása vasárnap este Rio de Janeiro városában, ahol több millióan buliznak a karnevál péntek esti kezdete óta. A felvonulásra hónapok óta készülnek az iskolák, amelyek versenye a karnevál a leginkább várt eseménye.

A tucatnyi legjobb szambaiskola közül háromnak azonban csak egy hónapja volt a jelmezek elkészítésére, mert egy raktártűzben szinte mindenük megsemmisült. “Csak a táncosok eltökéltsége nem vált füstté” – mondta a hétfőn felvonuló Grande Rio nevű szambaiskola művészeti igazgatója.

A felvonulást a külön az eseményre épített Sambadrome stadionban tartják, hetvenezer néző előtt. A versenyre a legolcsóbb jegyek ötven dollárba kerülnek, míg a légkondicionált VIP-lelátókért több ezer dollárt is elkérnek.

A péntek óta tartó ünnepség alatt több millió ember táncolt a brazil város utcáin, ahol több ingyenes utcabált is tartanak. A legnagyobbat Rio belvárosában tartották, ezen kétmillió bulizni vágyó ember vett részt.

A karneválra rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készült a város rendőrsége: 50 ezer rendőrt helyezett szolgálatba. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó külföldi turisták az állították, hogy eléggé biztonságban érezték magukat a városban, köszönhetően a látható rendőri jelenlétnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik