Szórakozás

Vágó István túladagolja magát?

Vágó István is tagja annak a társaságnak, amely a "10:23" nevű nemzetközi kampányhoz csatlakozva azt tervezi, hogy leleplezi a homeopátiás szereket.

A magyar Szkeptikusok Társasága , amelynek tagja Vágó István is, tervei szerint szombat délelőtt 10 óra 23 perckor fogja bebizonyítani, hogy a homeopátiás szerekben nincs hatóanyag – írja a Heti Válasz Online. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy több helyszínen egy egész doboznyi “gyári” homeopátiás szert fognak beszedni.

A “10:23” kampány résztvevői azt szeretnék bebizonyítani, hogy semmilyen hatása sincs ezeknek a készítményeknek. A Szkeptikusok Társasága szerint az emberek “átejtésében” az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) is segédkezik, mivel gyógyszerként ismerik el ezeket a szereket.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szerint a demonstrálók nem értik a homeopátia lényegét. A homeopátia, a hivatalos vélemény szerint ugyanis nem kémiai úton hat, hanem az „információk közvetítésének” elve alapján. „Önök most arra készülnek, hogy CD korongot próbáljanak kazettás magnetofonon lejátszani. Aztán, ha ez nem megy, hisz a CD jószerével bele sem fér a magnóba, akkor azt mondják, hogy ez a CD rossz és használhatatlan, bizonyára nincs is rajta semmi” – írta közleményében Dr. Kürti Katalin, a szervezet tiszteletbeli elnöke.

AJÁNLOTT LINK:

Vágóék túladagolják magukat: Illegális a demonstráció?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik