Szórakozás

George Lucas: 2012-ben eljön a világvége

Az amerikai filmrendező szerint két éven belül bekövetkezik az apokalipszis.

A Csillagok háborújának – és más filmeknek a rendezője – nem sajtóértekezleten jelentette be, hogy 2012 vége egyúttal a világ vége, hanem baráti beszélgetésen fejtette ki nézetét Steven Spielberg amerikai rendezőnek és Seth Rogen szintén amerikai színésznek. Utóbbi számolt be azután a Toronto Sun című kanadai lapnak arról, hogy Lucas teljesen komolyan beszélt meggyőződéséről vagy fél órán át, miszerint 2012-ben eljön a világvége.

Nem Lucas az egyetlen filmgigász, aki apokalipszistől tart. Ashton Kutcher színész is számít erre, illetve erre számít, csakúgy int Lil Wayne, de ő nem filmes, hanem rapper. Dan Aykroyd színész – a Szellemirtókban játszott – is a legrosszabbra számít 2012-re, szerinte földön kívüli lényeknek is szerepük lesz a globális kataklizmában.

Az aggodalmak legfőbb táplálója a maják ősi naptára, mely időszámításunk előtt 3114-től dokumentálja és prognosztizálja az évek múlását. A kalendárium elég sokáig “húzta”, több mint ötezer évig, ám jövőre “lejár”, méghozzá 2012. december 21-én, a téli napfordulókor. A világ végének pontos dátumán azonban a maja csillagászok és papok között nem volt egyetértés, sőt a jelenkoriak között akadnak, akik egyenesen cáfolják, hogy a maja kultúrában előfordult volna valaha is apokaliptikus elmélet – jegyezte meg a Daily Telegraph című brit lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik