Szórakozás

Élő adásban káromkodott a feldühödött miniszter

Leseggfejezte és hülye állatnak nevezte az őt interjúvoló riportert Bertel Haarder dán belügyi és egészségügyi miniszter.

A miniszter ünnepek előtti kitöréséhez hozzájárult az is, hogy – mint elpanaszolta – az interjú miatt ott kellett hagynia kedvenc ételét: a tejberizst. “És te úgy bánsz itt velem, mint a ganéjjal” – förmedt rá a kérdezőre. A tegezés Dániában bevett dolog, az ilyesfajta szidalmazás már nem annyira.

“Ha ilyen hangulatban vagy, akkor inkább nem kellene filmezni” – próbálta csitítani Haardert a riporter, de a miniszter addigra már úgy feldühödött egy váratlan, az elhízása elleni műtétek számára vonatkozó kérdéstől, hogy nem tudta türtőztetni magát.

A jobboldali-liberális politikus, akinek húsz év miniszterség van a háta mögött, még további szóbeli inzultusokat is vágott a riporter fejéhez a péntek esti interjúban. Másnap azután írásban bocsánatot kért, és stresszre hivatkozott, mert az étkezés és a tervezett programja, egy karácsonyi koncert között semmi ideje sem maradt. Ismét kifogásolta azonban, hogy a riporter a legcsekélyebb tekintettel sem volt rá, amikor vég nélkül ismételgette ugyanazt a kérdést.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik