Szórakozás

Hatmillióért kelt el Schmitt Pál motorja

Átadta elárverezett motorját és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által gyűjtött felajánlásokat Schmitt Pál házelnök szerdán az árvízkárosultak megsegítésére.

Az elnök 1942-ben gyártott Harley-Davidsonja 6 millió forintért kelt el, a sportolók és magánszemélyek pedig több mint 25 millió forint pénzt és ugyanennyi természetbeni juttatást gyűjtöttek össze.

A támogatások a jótékonysági kampányt szervező Duna Televízión keresztül jutnak el a rászorulókhoz.Schmitt Pál a sportolók széles körű összefogását emelte ki, amivel több mint 50 millió forint értékben gyűjtöttek adományokat. Mint mondta, ezzel azok a sportolók, akik sokat kaptak eddig az országtól, most egy kicsit vissza is tudtak adni.

A MOB elnöke elmondta: az általa felajánlott motor vele egyidős, működőképes oldtimer, amelynek minden darabja eredeti. A különleges járműre 3 millió forintról indult a licit az alsóörsi Harley-Davidson fesztiválon, végül 6 millió forintért talált gazdára.

A motort az Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. és a Fundamenta Lakáskassza Zrt. tudhatja magáénak, akik egy motoros mentő alapítványnak ajánlják fel, promóciós célokra. A felajánlásokról szóló csekket a Duna Televízió vette át, amely a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatja el a megfelelő helyre a pénzt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik