Szórakozás

Obama: jó apának lenni a legfontosabb munka

"Két kislány apjaként tudom, hogy apának lenni a legfontosabb munka, amit férfi csak kaphat" - fogalmazott az amerikai elnök az Apák Napján nyilvánosságra hozott üzenetében.

Obama – akit nigériai édesapja kétéves korában elhagyott – hozzátette: “egy hős anya és csodálatos nagyszülők neveltek fel engem, akik támogatást, fegyelmezést és szeretetet adtak nekem, ezek segítségével lettem mára az, aki vagyok. Még mindig érzem azonban a gyerekkoromban jelenlévő hiány súlyát. Ez olyasmi, amely olyan árkot hagy, amelyet egy kormányzat sem tud betemetni.”

“Ezen az Apák Napján köszönetet mondok a lehetőségért, hogy apja lehetek két csodálatos lánynak. És köszönetet mondok valamennyi nagyszerű apának, nagyapának, fivérnek és barátnak, akik megteszik a tőlük telhető legtöbbet, hogy megváltoztassák egy gyerek életét” – áll az elnöki üzenetben.

Az immár rendszeressé vált apák napi üzenetben Obama elismeréssel szólt a “nem hagyományos apaságról” is, megemlítve a két apával rendelkező családokat. “Számos formája van a családoknak, a gyerekeket nevelheti egy apa és egy anya, egy egyedülálló apa, két apa, mostohaapa, vagy akár egy gyám is” – fogalmazott az elnök. Obama tavalyi üzenetében a “pótapák” előtt tisztelgett, “akik valaki más gyerekét nevelik fel, neki mutatnak utat és gondoskodnak róla.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik