Szórakozás

Nem Sting lesz a pécsi kulturális főváros sztárvendége

Nem Sting lesz a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat idei sztárvendége. Paul McCartney, Bob Dylan és Seal neve is szóba került.

Sting fellépését a Pannon Filharmonikusok zenekarral tervezték, de a koncertre nem kerül sor, mert a zenész csak novemberben tudna jönni, akkor pedig már a szabadban hideg van és nincs megfelelő fedett helyszín egy ekkora tömegrendezvény megtartására.

Az EKF menedzsmentje mint korábban, úgy most sem kívánt reagálni a leendő sztárvendéggel kapcsolatos információkra. Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezetője azt mondta: több művésszel is folynak az “utolsó körös megbeszélések”, eredményeiről tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Az MTI úgy tudja, Paul McCartney, Bob Dylan és Seal neve merült fel, mint lehetséges sztárvendégeké.

Ruzsa Csaba korábban azt mondta: több sztár menedzsereivel is folytatnak tárgyalásokat. Olyan világhírű könnyűzenei előadó koncertjét készítik elő, akinek produkciója illeszkedik a pécsi program szellemiségéhez.

A pécsi EKF vezetői Sting előtt korábban a U2 koncertjét szerették volna a rendezvénysorozat fő attrakciójának, ám a tárgyalások nem vezettek eredményre. Az MTI úgy értesült, a legfőbb problémát a megfelelő helyszín hiánya jelentette. A zenekar ugyanis a nagy stadionokat preferálja, olyan pedig nincs a Dunántúl legnagyobb városában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik