Szórakozás

130 évesen még vodkázik

Az 1880-ban született grúz asszony azt mondja: kiváló szervezettel áldotta meg a teremtő. Még ma is vodkázik és jókat borozik.

Antisza Kvicsava július nyolcadikán betölti a 130. életévét. Az idős hölgyet mindenesetre már előre felköszöntötték a rokonai, akik egy jóféle palack bort vittek az otthonába. S miután Antisza jóízűen lehörpölt egy-két pohárral, egy tévéstábnak elmondta, ő bizony a vodkát sem vetette meg soha, ma is kedveli, mi több, úgy véli, hogy a töményital kifejezetten egészséges.

Most már csak azt kell bebizonyítani, hogy valóban 1880-ban látta meg a navilágot. Ennek kapcsán bemutatták a szovjet időkben kiállított személyi igazolványát, amelyben az szerepel, hogy valóban a 19. században született. Ami azt illeti, kiváló szervezettel áldotta meg a teremtő, 1965-ig dolgozott, s csak azt követően ment nyugdíjba. A grúz hölgy naponta ostáblázik, ami a jelek szerint szükséges a szellemi frissessége fennmaradásához.

Szóval, a Guinness rekordok könyvében átveszi majd az első helyet egy 114 éves japán nőtől. Efelől, a grúz anyakönyvi hivatal egyik vezetőjének, Giorgi Vasadzének cseppnyi kétsége sincs. Nevezett tisztviselő elmondta, birtokukban van Kvicsava asszony eredeti születési anyakönyvi kivonata, amellyel bizonyítják az 1880-as születés tényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik