Szórakozás

Ügyvéd a kutyáknak?

Az egyre gyakoribb állatkínzások miatt felvetődött annak a lehetősége, hogy a bíróságokon ügyvédek védelmezzék az állatokat.

Svájcban vasárnap tartottak népszavazást, amelyen az állatvédők azt szerették volna elérni, hogy az állatokat ügyvédek képviselhessék a bíróságokon. A legnagyobb svájci városban már külön ügyvéd foglalkozik a bántalmazott állatok esetével. A népszavazáson azonban a szavazók 71%-a elutasította az állatvédők kezdeményezését, mert ezáltal feltehetően még nagyobb nyomás nehezedne az amúgy is túlterhelt bíróságokra.

Svájc a világ azon országai közé tartozik, ahol a legerősebb védelmet élvezik az állatok. A jogaikat védő törvényt két évvel ezelőtt szigorították meg. Malacokat, törpepapagájokat, hörcsögöket, aranyhalakat és más társas lényeket tilos egyedül nevelni, kötelező legalább egy társat is tartani. A lovakat és a teheneket rendszeresen ki kell vinni az istállóból, hogy mozoghassanak. A kutyatulajdonosok tanfolyamon sajátíthatják el, hogy miként bánjanak helyesen négylábú barátjukkal. Az állatvédők szerint azonban nem elegendő a szigorú törvény, mert az nem tartják be teljesen, és a kiszabott büntetések is nagyon enyhék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik