Pályán kívül

Donald Trump: Tüntessétek el a szemétládákat!

Az új NFL-szezonban egyre többen tüntetnek a faji egyenlőség mellett és a feketéket érő rendőri erőszak ellen. Igenám, csakhogy az a módszer, miszerint nem tisztelegnek az amerikai himnusz előtt a játékosok – általában letérdelnek, nem állják végig a számot –  nagyon nem tetszik a futballrajongók jelentős részének. Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke megnyilvánulásainak is szólnak ezek a tüntetések, sőt több csapat visszautasította már a találkozót az elnökkel, ezúttal azonban a politikus vágott vissza.

Először is visszavonta a meghívót az NBA-győztes Golden State Warriorstól, amelynek legnagyobb sztárja, Stephen Curry tárta nyilvánosság elé, hogy a kosárlabdacsapat még júniusban megszavazta, hogy nem mennek meglátogatni Trumpot. Az elnök válasza egyértelmű volt.

A Fehér Házba meghívást kapni óriási megtiszteltetés a bajnokcsapatnak. Stephen Curry ennek ellenére hezitál, így visszavonom a meghívást.

Nemrégiben egy alabamai pártrendezvényen is üzent az NFL-csapatok tulajdonosainak Donald Trump, hogy mindenkit rúgjanak ki, aki nem tiszteli a nemzet zászlaját – vagy jelen esetben a himnuszát.

Önök nem szeretnék végre azt látni, hogy az NFL-csapatok tulajdonosai azt mondanák végre azoknak, akik nem tisztelik a zászlónkat, hogy: tüntessétek el azt a szemétládát a pályáról! Ki van rúgva!

Trump már máskor is elmondta a véleményét a témában, a tüntéssorozatot elindító Colin Kaepernicknek például azt javasolta korábban, hogy takarodjon el Amerikából, ha nem tetszik neki az élet az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik