Pályán kívül

Szabotázst emleget a kizárt atléta

Isaac Makwala nem önként lépett vissza az atlétikai vb 400-as döntőjétől: nem engedték indulni az ételmérgezése után.

Isaac Makwala nem tudja magát túltenni azon, hogy a londoni atlétikai világbajnokságon betegség miatt nem engedték elindulni a férfi 400 méteres síkfutás döntőjében.

A botswanai sprinter a címvédő, és végül fölényesen nyerő Wayde van Niekerk első számú kihívójának számított, ám ő is az egyik áldozata volt a több versenyzőt is érintő ételmérgezésnek.

Egyáltalán nem hallgattak meg, csak azt mondták, hogy nem futhatok, mert beteg vagyok. Néha azt gondolom, hogy ez szabotázs volt.

– nyilatkozta elkeseredetten a 30 éves futó.

Makwala a 200 méter hétfői előfutamai előtt lett rosszul, ám kedden, 400-on futni akart, és ki is ment a stadionba. Azonban nem engedték rajthoz állni, visszaküldték a szállodába, mert a brit egészségügyi rendelkezések szerint a fertőzés miatt 48 órás karanténban kell lennie.

Elgondolkodtam azon, hogy akkor engedtek-e volna futni, ha brit lennék?

– tette fel a kérdést az afrikai atléta.

A világcsúcstartó, olimpiai bajnok dél-afrikai Van Niekerk – aki nagyon simán nyerte meg az egykörös táv döntőjét – együttérzéséről biztosította Makwalát.

“Szerettem volna, ha megkapja az esélyt. Úgy gondolom, nagyon jó munkát végzett az elmúlt időszakban” – mondta az immár kétszeres világbajnok futó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik