Pályán kívül

Már bontják az óriás ugrótornyot

A vizes vb egyik legfenségesebb látványát nyújtotta a Batthyány téren felállított óriás ugrótorony, pontosabban ahogy a magasból a vízbe csapódnak az ugrók, háttérben a Parlamenttel.

Véget ért a 17. FINA vb, bontani kezdték a Batthyány téri óriás ugrótornyot. A világesemény leglátványosabb versenyhelyszínének köszönhetően Budapest legszebb arcát mutathatta meg a világnak a közvetítéseknek és a csodálatos panorámának köszönhetően. A torony bontásánál elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést.

Az óriás toronyugrás a világesemény leglátványosabb sportága volt, melyről nemzetközi szinten is elismerően nyilatkoztak.

A Daily Telegraph úgy fogalmazott: Csodálatos pár nap volt, felemelő érzés volt felállni erre a fantasztikus építményre, amelyet a szervezők biztosítottak nekünk.

“Nagyszerű a helyszín, a torony tetejéről való kilátás pedig bámulatba ejtő” – hangzott a Herald véleménye.

A 10 tonnás és 34 méter magas óriás ugrótorony bontása ütemterv szerint halad. Augusztus 1-én a Bem rakparton található lelátók és konténerek kerülnek eltávolításra, így a villamosközlekedés 2017. augusztus 6-án reggel elindul, a villamosok tehát a Masters Világbajnokság alatt már rend szerint közlekednek.

A Bem rakpartot a tervek szerint legkésőbb 2017. augusztus 15-én megnyitják, a Budai alsó rakpartot pedig legkésőbb 2017. augusztus 3-án.

Bár az ugrótorony szerkezetét elbontják, betonalapzata itthon marad, így hasonló versenyek szervezésénél az már adott lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik