Pályán kívül

Videón Venus Williams balesete, a rendőrség döntött

Venus Williams (Array)
Venus Williams (Array)

Venus Williams még június elején szenvedett autóbalesetet, az ütközés után a másik járműben utazó Jerome Barson belehalt sérüléseibe 14 nappal kórházba kerülése után.

Az esetet követően hosszas kivizsgálás vette kezdetét és sokáig úgy tűnt, a teniszező okozta a halálos balesetet – az elhunyt férfi felesége is sportolót hibáztatta az ütközésért – azonban napvilágot látott a biztonsági kamerák egyik felvétele, amely perdöntőnek bizonyult.

A videón jól látszik, hogy Williams körültekintően jár el, az autója teljesen megáll, mielőtt a kereszteződésbe hajtana.

A folyamatban lévő nyomozás során birtokunkba jutó bizonyítékok alapján a jármű, amelyet Venus Willams vezetett szabályos keretek között, zöld lámpás jelzésnél hajtott forgalomba északi irányba, a Ballen Isles Drive irányába. Ezalatt szintén a forgalomba hajtott egy Nissan Altima, amely egy éles balkanyarral déli irányba indult Williams autója előtt, amely miatt Williamsnek hirtelen kellett reagálnia, hogy az ütközést elkerülje

– olvasható a rendőrség közleményében.

Linda Barson a Northlake Boulevardon utazott nyugati irányba a külső sávban egy piros lámpa felé. Miután a lámpa zöldre váltott Barson a kereszteződésbe hajtott és autójának orra Williams jobb oldalával ütközött.

A rendőrség tehát az új bizonyítékok alapján nem az eset után komolyan kiboruló teniszezőt találta felelősnek a baleset miatt, ám a jogi procedúrának ezzel aligha lesz vége, mivel a Barson család lánya pert indított Venus Williams ellen és a jogi képviselők azt is megkérdőjelezik, hogy a rendőrök nem a játékos malmára hajtják a vizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik