Pályán kívül

Venus Williams sírva nyitotta sajtótájékoztatóját

Június elején halálos autósbaleset résztvevője volt a hétszeres egyéni Grand Slam-győztes teniszező, az idősebbik Williams-nővér Venus Williams. Az amerikai teniszező éppen Floridában járt, amikor egy kereszteződésben telibe találta egy idős asszony vezette autó. Később, a vétkes sofőr férje, a vezető mellett ülő Jerome Barson a sérülések következtében életét vesztette.

A rendőröknek a másik kocsi sofőrje – az áldozat felesége – azt mondta, hogy egy kereszteződésen próbált áthajtani, amikor Venus Williams bevágott eléjük, és már esélyük sem volt elkerülni a csattanást. A Barson házaspár lánya a New York Times szerint pert indított a teniszezőnő ellen.

A Times szerint Williams azért is kerülhet nagyobb bajba, mert jogosítványát 2013-ban bevonták.

A július 3-án induló wimbledoni tenisztorna egyik titkos esélyeseként Venus Williams könnyedén vette az első fordulót. Az első sajtótájékoztató viszont drámai pillanatokat hozott.

Nincsenek szavak, mennyire szomorú vagyok. Képtelen vagyok beszélni a történtekről.

– kezdte már könnyes szemekkel Williams, aki nem tudta visszatartani könnyeit.

Williams egy kis szünetet kért, majd kisétált a teremből, hogy össze szedhesse magát. Amikor visszatért, a beszélgetés moderátora megkérte a jelenlévő újságírókat, hogy a balesetről ne kérdezzék a bajnoknőt.

A tizedik helyen kiemelt amerikai a második fordulóban a világranglistán 55., kínai Vang Csianggal találkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik