Pályán kívül

Robbant a Duchatelet-bomba: mégis lesz új címer?

Június 27-én jelentette be az Újpest FC, hogy vadonatúj klubcímert szeretnének a klubnak. A szurkolók hallani sem akartak az ötletről, néhány perc alatt százasával érkeztek a vulgáris megjegyzések és ellenkező kommentek – ráadásul egyetlen árva megjegyzés sem támogatta a terveket. Ezt követően kiderült, az UTE beleegyezése nélkül nem áll Roderick Duchatelet jogában, hogy módosítsa a címert, márpedig az anyaegyesület megtagadta a hozzájárulását. Ehhez képest ma újra robbant a bomba: bejelentették a pályázat nyertesét.

A bejelentést követően 34 percet követően 185 komment érkezett a klub hivatalos Facebook-oldalán, amelyek közül egyetlen egy sem lelkendezik, amiért az “A” jelű pályamunka lett a végső győztes. Íme néhány jellegzetes megjegyzés:

  • Mi szükség van erre?!
  • TAKARODJATOK!
  • Lógni fogsz!

A kedélyek nem csillapodtak azután sem, hogy néhány perccel később a klub lecserélte a Facebookos profilképét is az új logóra, a jutalma újabb 144 gyűlölködő és fenyegető komment.

Valószínűleg a klub honlapján megjelenő cikk szövege sem segít a szurkolók lelki állapotán, akik azt is megkérdőjelezik, hogy valóban érkezett-e megfelelő számú levél – ráadásul az is kiderült, sokan e-mailes úton kérték a vezetést, ne változtassanak.

A több ezer beküldött voks mellett sok, az újításunkkal egyetértő, megerősítő levelet kaptunk. Természetesen érkeztek címercserét ellenző e-mailek is, ugyanakkor klubunk őszintén reméli, mindenki mihamarabb megszokja és elfogadja új logónkat.

– áll a klub közleményében.

Hamarosan érkezik válasz a szurkolóktól és az UTE-tól is, ebben biztosak lehetünk…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik