Pályán kívül

Elhunyt a fiú, aki bár elejtette az olimpiai lángot, mégsem adta föl

Elhunyt 18 éves korában Kieran Maxwell, a fiú, aki arról vált híressé, hogy elejtette az olimpiai lángot. A történetnek akkor happy end lett a vége, ugyanis az akkor 13 éves kisfiú folytatta a futást az olimpiai lánggal, miután felsegítettél – ezzel sokakat meghatva.

Maxwellnek egy igen ritka rákos megbetegedése volt, az úgynevezett Ewing-szarkóma, amely a csontokat támadja meg. Mindössze 10 éves korában diagnosztizálták, később több műtéten is átesett, többek között amputálni kellett az egyik lábát is térdtől lefelé. Ez azonban nem állította meg a sportolni vágyó fiút, akit 2012-ben, 13 éves korában ért a megtiszteltetés, hogy vihette az olimpiai lángot.

Szegény Kieran Maxwell elesett a lánggal, de csak mosolygott, miután felsegítették és ezután be is fejezte feladatát: elvitte a lángot a megbeszélt célállomásig, ezzel pedig világszerte belopta magát az emberek szívébe.

Kierannak azonban sajnos nem sikerült legyőznie betegségét, vasárnap édesanyja értesítette a világot Facebook-oldalán, hogy 18 esztendős fiának állapota az elmúlt napokban sokat romlott és végül álmában érte a halál – vagy ahogy az édesanyja torokszorítóan fogalmazott: “megkapta szárnyait”.

A 18 éves fiú kívánságának eleget téve a Ewing-szarkóma kutatására létrehozott jótékonysági alapítványt továbbra is folytatja majd a Maxwell család.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik