Pályán kívül

Adócsalás miatt vizsgálódnak Cristiano Ronaldóval szemben

A spanyol adóhatóság szerint 2011 és 2014 között 15 millió euró (4,6 milliárd forint) adót nem fizetett be Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója. A szabálytalanságok főként a portugál Virgin-szigeteken tartott pénzekhez kapcsolódnak. Az ügyészek most azt mérlegelik, hogy a bizonyítékok alapján vádat emeljenek-e Ronaldo ellen – erről június végéig kell dönteniük.

A spanyol ügyészség közleményében azt írta, hogy az Európa-bajnos és négyszeres aranylabdás játékos 2014-ben módosította az adóbevallását és utólag befizetett 6 millió eurót. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna Ronaldóra, bár ezt büntetlen előélete miatt nem kellene letöltenie, a spanyol jogszabályok szerint ilyen rövid büntetés megúszható próbaidővel is.

A legfelsőbb bíróság szintén Spanyolországban éppen a minap utasította el a Barcelona argentin játékosának, Lionel Messinek és az édesapjának a fellebbezését, miután egy barcelonai bíróság 21 hónapos börtönnel és 2 millió eurós büntetéssel sújtotta őket szintén adócsalás miatt. Messiéknek vélhetően szintén nem kell börtönbe vonulniuk.

(MTI)

A legfelsőbb bíróság helyben hagyta Messi börtönbüntetését
Hiába fellebbezett a korábbi ítélet ellen a játékos és édesapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik