Pályán kívül

Gyárfás Tamás kiállt Bienerth Gusztáv mellett

A Magyar Úszószövetség vasárnapi tisztújító közgyűlése finoman szólva sem volt indulatoktól és balhéktól mentes. Bienerth Gusztáv elnökkel szemben éles kritikát fogalmazott meg Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely képviselője, valamint a Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület részéről Tóth István.

Ráadásul Bienerth Gusztávot a közgyűlés lényegi pontjaiban erősen pofon vágták az úszók, az elnökségi tagok közé, de még a listára sem került fel Szalay- Bobrovniczky Alexandra főpolgármester helyettes, továbbá az elnök, és hivatala megerősítése érdekében legfontosabb alapszabály-módosítási javaslatait 63 százalékkal söpörte le a tagság.

Mégis a szervezetet korábban 24 évig irányító Gyárfás Tamás volt az, aki kiállt utódja mellett – írja a Blikk.

Néhány héttel a vb kezdete előtt nincs helye a személyeskedésnek, sehova sem vezet egymás szapulása. Ross­z érzés, hogy nem tudunk ezen túllendülni, pedig muszáj megmutatni a világnak, remek házigazdák vagyunk

– mondta Gyárfás.

Gyárfásról korábban a jelenlegi elnök úgy nyilatkozott, nincs helye a magyar úszósportban. E nyilatkozat alapján kifelé úgy tűnhet, sikerült tűzszünetet kötniük, de ne legyen kétség, a háttérben erős az ellentét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik