Pályán kívül

Suttyomban költöttek el 16,55 milliárdot a még nem is biztos budapesti olimpiára

Jancsó Andrea, az LMP IX. kerületi képviselője perre ment, hogy megtudhassa, hány milliárd forintért vásárolta meg az MNV Zrt. a Ferencváros déli részén, a Rákóczi hídtól délre fekvő, 15 hektáros Duna-parti területet, ahova a 2024-re tervezett budapesti olimpia megvalósítási tanulmánya szerint az atlétikai stadiont tervezik. Pontosabban azt a projektcéget, amely a területet birtokolta.

A Magyar Nemzet cikke szerint a Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben kimondta a végső szót az ügyben, s a kért iratok kiadására kötelezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), így kiderült:

a magyar állam 16,55 milliárd forintért vásárolta meg a Duna Passage Kft.-t és az ahhoz tartozó ingatlant a Wing Zrt.-től.

Az adásvételről már korábban beszámolt a sajtó, ám a vételárat nem árulta el az MNV. Mindeddig csupán annyi volt ismert, hogy a Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. (korábbi Wallis) egyik projektcége, a Duna Passage Kft. tulajdonában van a terület.

Jancsó Andrea a lapnak elmondta: az ügylettel kapcsolatban elsősorban az nem világos számára, hogy az állam miért nem magát a területet vette meg a gazdasági társaságtól, miért a Duna Passage Kft.-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik