Pályán kívül

Két hete Messiék is a lezuhant géppel utaztak

Az argentin labdarúgó-válogatott tagjai november 11-én ugyanazon a British Aerospace által gyártott négy sugárhajtóműves, közepes hatótávolságú utasszállító repülőgépen utaztak, ami hétfő hajnalban a brazil Chapecoense focistáival a fedélzetén lezuhant. A tragédiát öten élték túl.

Lionel Messiék a brazíliai Belo Horizontéből tartottak Buenos Airesbe, a Ministro Pistarini Repülőtérre, miután 3-0-s vereséget szenvedtek a Selecaotól.

A Barcelona világklasszis támadója a Facebookon nyilvánította ki legmélyebb együttérzését az áldozatok családjának, barátjainak, a klubnak és a szurkolóknak.

Egy helyi rádióállomás szerint a közelmúltban a venezuelai válogatott is repült a járattal. A planespotters.net úgy tudja, a repülő 1999 márciusában teljesítette első útját, azóta számos tulajdonosa volt.

A legfrissebb információk szerint a LAMIA Bolivia RJ85-ös pilótái öt perccel a leszállás előtt vesztették el uralmukat a gép felett. Egyes híresztelések szerint kifogyott az üzemanyag, más források szerint az elektronikai rendszer meghibásodása okozta a tragédiát.

A Chapecoense játékosai egy hete még diadalittasan ünnepelték a Copa Sudamericana elődöntőjében aratott győzelmüket, de a döntőre sajnos nem értek oda. A repülő roncsairól ide kattintva tudja megtekinteni galériánkat.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik