Pályán kívül

Itt egy újabb “edzőrém”: nemi erőszak és brutalitás

Akárcsak a Kiss László-ügynél, ezúttal is a privatkopo.hu és a fullank.com oldalak dobták fel a neves ökölvívó szakembert.

A Papp László Ökölvívó Akadémia most 74 éves elnöke, Szántó József először 1960-ban állt büntetőbíróság előtt, a vád erőszakos nemi közösülés kísérlete volt – számolt be a privatkopo.hu.

Szántó József ökölvívó mesteredző “nőügye”:

szanto jozsef

Az 1959-ben még fiatalkorú Szántó egy ugyancsak 18 év alatti lánnyal akart közösülni a Hajdúbagos melletti erdőben, ahol teheneket legeltettek.

A lány elutasította a közeledését, a vád szerint ekkor Szántó erőszakoskodni kezdett vele, a földre teperte, a ruháját tépte, de végül a fiatal hölgy ellenállása sikeresnek bizonyult, nem történt meg az aktus. A bíróság bizonyítottnak találta a vádat, és Szántó Józsefet – jogerősen – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, mivel jelentős enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűntett elkövetésekor még nem töltötte be a 18. életévét.

A Privatkopo.hu megkereste a sportvezetőt, aki így emlékezett:

Tetszett egy kislány és udvarolni akartam neki. Együtt legeltettük a teheneket az erdőben és meg akartam csókolni. Lehet, hogy kicsit rámenősebben tettem ezt, már nem emlékszem, de nem téptem le róla a bugyit és a sliccemet sem húztam le. Rozikával kibékültünk, miután kijöttem a börtönből.

Szántó Józsefet azóta sem lehet nyugodt embernek nevezni.

1963-ban ismét egy büntetőügy vádlottjaként merült fel a neve. Történt, hogy az előző évben, Monostorpályi szélén összetűzésbe került egymással több fiatal, köztük Szántó, akinek ütései nyomán súlyos sérülést szenvedett a csetepaté egyik résztvevője.

Az ügyben eljáró bíróság jogerős ítéletében bűnösnek mondta ki Szántót – súlyos testi sértés bűntettében – ezért őt letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mivel Szántó mindezt a felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el. Tíz és fél hónapot töltött rács mögött.

2006 nyarán 26 ökölvívóedző, valamint versenybíró által aláírt beadvány juttattak el Csötönyi Sándor MÖSZ-elnöknek, amelyben arról tájékoztatták a szövetség vezetését, hogy Szántó brutális nevelési módszereket alkalmaz, az edzőtáborok alkalmával a hátrányos helyzetű sportoló gyermekeket rendszeresen megalázza, fegyelmi eseményekre úgy tetet pontot, hogy az abban résztvevő elkövetőket, és annak szenvedőalanyait egymásnak ugrasztja, nadrágszíjjal elvereti egymással őket.

Az elnök és Magyar Ökölvívó Szövetség elnöksége ennek ellenére 2006 és 2008 között a magyar női ökölvívó-válogatott szövetségi edzőjének és szakfelügyelőnek nevezte ki Szántót. A Hajdó-Bihar Megyei Önkormányzat 2009-ben „Kovács Pál-díjat” adományozott a férfinak.

A MÖSZ ráadásul Szántót alkalmasnak találta arra, hogy a Papp László Ökölvívó Akadémia elnöke legyen.

Még mindig az, annak ellenére, hogy 2014-ben újra rendőrségi ügybe keveredett, ezúttal Hajdúszoboszlón. A Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az áldozat ezúttal egy 80 éves bácsi.

A vádirat szerint Papp László Ökölvívó Akadémia elnöke ököllel többször gyomron és fejen ütötte és meg is harapta a sértettet. Ebben az ügyben még tart az eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik