Pályán kívül

Kiss Gergely egy legendát kapott ajándékba

Van már neki egy másik is, csak az éppen jó pár évtizeddel öregebb. A Ford Mustang magyarországi nagykövete lett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Féltékeny lett az öreg

– utalt Kiss Gergely a pár nappal ezelőtti kisebb koccanására, amikor is Zuglóban meghúzták Ford Mustangjának jobb elejét. „Csinált egy kis pluszköltséget nekem a nyárra” – tette hozzá, merthogy a nyári hónapokban nélkülöznie kell a járgányt, amíg helyre nem hozzák az ütközés nyomait.

Az oldtimer klasszikusok egyik csúcspéldánya a kisebb baleset idején „már tudta”, hogy a Honvédban még jövőre is pólózó olimpiai bajnokunk a Ford Mustang magyarországi arca, nagykövete lesz, és ennek keretében fél évre használatba kap egy vadiúj fekete sportautót – ezért a „féltékenység”.

Fotó: Dobos Sándor
Fotó: Dobos Sándor

A legújabb Mustangok egyikét kapta meg Kiss Gergely, egy fekete, V8-as blokkal felszerelt autót, amelyen arany csík is látható, oldalt pedig a vízilabdázó ikon aláírása és sapkaszáma, a 7-es. Az ünnepélyes kulcsátadás meg is történt csütörtök délelőtt, az együttműködés hosszú távú, ezt a kocsit fél évig használhatja Gergő.

Aki elmesélte (ahogyan tette azt önéletrajzi kötetében), már gyerekkora óta vonzódott a Mustanghoz (a lóhoz, a szimbólumhoz és a kocsihoz is), nagy álma volt, hogy egyszer egy az övé legyen. Mindig igyekezett a földön járni és szerénynek maradni, így „csak” a negyedik olimpiája után teljesült álma, azóta használja hétvégenként az oldtimer csodát.

Most megtiszteltetésnek veszi, hogy az autógyár magyarországi képviselete őt választotta a Mustang nagykövetének, igyekszik majd megfelelni ennek a „felelősségnek” is.

A márka egyébként a sportautók kategóriájában piacvezető idehaza, annak ellenére, hogy hivatalosan csak 2015-től lehet kapni Magyarországon a Mustangot. Világszerte 9 millióan részesei a belőle fakadó életérzésnek.

-d-

Ajánlott videó

Olvasói sztorik