Pályán kívül

Kiss László-ügy: Cseh László nem vett részt semmilyen megbeszélésen

Ő is a szövetség elnökségének a tagja, ugyanakkor ő nem volt jelen szerdán, amikor a vezetők kiálltak a kapitány mellett.

Szerdán a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetősége és az edzői bizottság kiállt Kiss László kapitány mellett, akiről kedden írta meg a privatkopo.hu, hogy 1962-ben hároméves börtönbüntetést kapott csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt.

Az eredeti közlemény úgy szólt, hogy az elnökség összes tagja megerősítette a kapitányt a posztján, ám este Cseh László a Facebookon jelezte, ő nem kapott meghívót, így nem vett részt semmilyen megbeszélésen.

A Magyar Úszó Szövetség vezetősége 2016. 04. 06. megbeszélést tartott, erre meghívót nem kaptam, ezért tévesek azok a sajtóban megjelent információk, hogy részt vettem volna a megbeszélésen.

Közzétette: Cseh László – 2016. április 6.

Csurka Gergely, a szövetség sajtófőnöke azt mondta a ripost.hu-nak, hogy téves volt a közlemény, nem az elnökség, hanem a szövetség egy szűk vezető rétege erősítette meg Kisst a posztján. Az mno.hu Cseh Lászlót faggatta arról, hogyha meghívót kapott volna, akkor kiállt volna-e a kapitány mellett, amire azt felelte: nem tudja.

De elképzelhető, hogy később lesz mondandóm az ügyben

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik