Pályán kívül

Johan Cruyff tíz legendás aranyköpése az utókornak

A világklasszis labdarúgó csütörtökön elvesztette a harcot a rákkal szemben, 68 éves korában vesztette életét. Összegyűjtöttük a néhai kiválóság legmaradandóbb mondatait a sportággal kapcsolatban.

1.

Egykori játékos, egykori sportigazgató, egykori edző, egykori menedzser, egykori tiszteletbeli elnök vagyok. Egy szép lista, ami jól mutatja, hogy egyszer minden véget ér.

2.

A labdarúgást játszani egyszerű, de a labdarúgást egyszerűen játszani a legnehezebb.

3.

A minőség eredmények nélkül semmit nem ér. Viszont az eredmények minőség nélkül unalmasak.

4.

Ha minden posztra a legjobb játékost választod, attól még nem lesz jó csapatod, csak tizenegy első számú labdarúgód.

5.

Az én csapatomban a kapus az első támadó és a csatár az első védő.

6.

A mai játékosok csak csűddel lőnek. Én belsővel és külsővel is tudtam mindkét lábammal. Magyarán hatszor erősebb voltam, mint a jelenleg aktív focisták.

7.

Miért ne lehetne legyőzni egy gazdag klubot? Sosem láttam pénzeszsákot gólt szerezni.

8.

Azok a játékosok, akik nem igazi vezérek, de próbálnak azok lenni, folyton a többieket hibáztatják, ha valamit elszúrnak. Az igazi vezérek viszont felhívják társaik figyelmét azokra a hibákra, amiket elkövetnének.

9.

Statisztikailag alátámasztott, hogy egy mérkőzésen három percnél sincs többet a labda egy-egy játékosnál. A legfontosabb tehát, hogy mit csinálsz abban a 87 percben, amíg nincs nálad a laszti. Ez határozza meg, hogy jó vagy rossz játékos vagy-e.

10.

Nem vagyok hívő. Spanyolországban mind a 22 játékos keresztet vet, mielőtt a pályára lép. Ha ez segítene, az összes meccs 0-0-val végződne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik