Pályán kívül

Közel negyedmillióan látták Manchesterben a Puskás-kiállítást

24.hu
24.hu

2016. 03. 01. 21:13

Még két hétig megtekinthető a kiállítás.
Korábban a témában:

A nagy sikerre való tekintettel március közepéig meghosszabbították a manchesteri Nemzeti Futballmúzeumban a minden idők egyik legnagyobb góllövője, Puskás Ferenc tiszteletére létrehozott kiállítást, amelyet eddig közel negyedmillióan láttak.

A puskas.com beszámolója szerint a befogadó intézmény a gyűjtemény kezelője, a Puskás Intézet engedélyével két hónappal toldotta meg az eredetileg januárig tervezett tárlat nyitva tartását.

Karácsonyig több mint 150 ezer, február végéig pedig már 235 644 látogató tekintette meg a szeptemberben nyílt tárlatot.

A futballmúzeumban kiállítottak mintegy hetven felbecsülhetetlen értékű ereklyét, köztük azt a zászlót, amit David Wright angol csapatkapitány adott a Népstadion kezdőkörében Puskás Ferencnek a 7-1-re végződött magyar-angol találkozón 1954. május 23-án. Emellett az érdeklődők megtekinthetik többek között Puskás olimpiai aranyérmét, vb-ezüstérmét, a helsinki olimpiai döntőben viselt cipőjét, Real Madrid-mezét, a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-trófeákat, a spanyol bajnoki címért járó kupákat, a BEK-serlegek kicsinyített másolatát, a FIFA-érdemrendet és a FIFA Puskás-díjat.

 

Kommentek

AppleMarkSportolók és klubok segítik a tragikus balesetben meghalt debreceni szurkolók családját
20140616 - WESTERLO, BELGIUM: Westerlo's Evander Sno pictured during a training session of Belgian first division soccer team KVC Westerlo, the first training of the preparations for the 2014-2015 season, Monday 16 June 2014 in Westerlo. BELGA PHOTO NICOLAS LAMBERTEmberölési kísérlettel vádolják a korábbi Fradi-kiszemeltet