Pályán kívül

Szurkolókat vertek a magyar bajnoki meccsen, a nők sikítva menekültek

24.hu
24.hu

2016. 02. 15. 10:10

Az eset pénteken történt Pestszentlőrincen. A komlói drukkerek szerint a biztonságiak főnöke "verőlegényeket" hívott.
Korábban a témában:

Pénteken rendezték a férfi kézilabda NB I-ben a PLER – Sport36 Komló mérkőzést. Az alsóházi rangadó sajnos nem a játék miatt marad emlékezetes. A bama.hu cikke szerint a találkozó után a helyi biztonsági emberek által odahívott “verőlegények” alaposan helyben hagyták a komlói szurkolókat.

A vendégcsapat számára az utat szervező Szolnoki Richárd a portál megkeresésére elmondta, az egész találkozó nagyon feszült volt, és már az első félidőben akadt egy kis nézeteltérés a szurkolók és a biztonsági emberek között. Egy bírói ítélet után a drukkerek megindultak előre, amikor a nyolc sárga mellényes biztonsági őr nem épp irodalmi stílusban arra kérte őket, hogy menjenek hátrébb.

A félidő után a komlóiak beszámolója szerint “bunkó stílusra” váltottak a biztonságiak. A főrendező telefonon kért segítséget, a beszélgetés során állítólag a következő mondat is elhangzott:

Itt van harminc–negyven vidéki suttyó, el kéne rendezni a sorsukat.

Ezek után nem sokkal a vészkijáratnál megjelentek kigyúrt, kopasz “verőlegények”, akiken semmiféle megkülönbözető mellény nem volt.  A biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat arra távozni, ahol bejöttek, hanem a vészkijárat felé terelték őket, ahol aztán elszabadult a pokol.

Beszorítottak minket egy szűk helyre, s ütöttek mindenkit, akit értek. Huszonnyolc éve járok sporteseményekre, ilyen alattomos módszerrel még sehol sem találkoztam. A nők sikítva menekültek, volt, akinek az álla repedt fel, mások egy szép tiplit kaptak. A történtek után húsz percig vártunk rendőrségi intézkedésre, de nem történt semmi

– mondta Szolnoki Richárd.

A klub nem hagyja sző nélkül a történteket. A szövetség főtitkárhelyettese tájékoztatta a komlóiakat, hogy kivizsgálják ez ügyet.

A PLER a Facebook-oldalára kitett közleményben reagált, ezt változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Sportbarátok!

Pénteken rendkívül fontos két pontot szerzett a PLER azáltal, hogy hazai pályán legyőzte a Komló csapatát a 21. fordulóban. Sajnálattal vesszük, hogy ezt a győzelmet negatív indulatok árnyékolják be.
A PLER-Budapest csapata és vezetősége élesen elhatárolódik minden nemű – verbális és fizikai – erőszaktól, mind a pályán, mind azon kívül. Klubunk szurkolóit zömében családok és barátok teszik ki, rengeteg gyerek és fiatal sportoló telíti meg a lelátónkat minden hazai mérkőzésen. Éppen ezért tisztelettel megkérjük minden ellenfelünk szurkolótáborát, tartsa ezt szem előtt, mikor hozzánk “vendégségbe” érkezik, s viselkedésével olyan példát mutasson, amellyel saját gyermekeit, utánpótlását is megilletné. Klubunk mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt is, csakúgy, mint az egymás és sportolóink testi épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat.
Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük.

Hatalmas köszönettel tartozunk a PLER szurkolótáborának, akik ezúttal is rendkívül tisztességesen buzdították a csapatot e fontos győzelem elérése érdekében.

A PLER-Budapest nyomatékosan kiáll a fair play szelleme mellett, s megkér minden, a klub hivatalos eseményein bármilyen minőségben részt vevő személyt, hogy ugyanerre törekedjen.

Hisszük, hogy az erőszak és a gyűlöletkeltés nem méltó a kézilabda sportág értékrendjéhez.

Sportbaráti üdvözlettel,

PLER-Budapest

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Katinka Hosszu (HUN) competes on Women's 400 Medley during the Meeting international, FFN Golden Tour, Camille Muffat, 50m at Jean Bouin swimming-pool in Nice, France, on January 22 to 24, 2016 - Photo Stephane Kempinaire / KMSP / DPPIHosszú Katinka lett a világ ötödik legjobb női sportolója 2015-ben
TO GO WITH AFP STORY BY BENOIT FINCK
A picture taken on October 21, 2013, shows Russian Anti-Doping Agency's executive director, Nikita Kamaev,  speak during his interview with AFP in Moscow. Russia, for years after the fall of the Soviet Union notorious as one of the world's worst offenders in the fight against doping in sport, is finally making progress to crack down on drug cheats at home ahead of the Winter Olympics. AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV / AFP / VASILY MAXIMOVLemondása után két hónappal meghalt az orosz doppingellenes ügynökség volt főnöke