Pályán kívül

Így lett luxusprosti a sztáratlétából

A korábbi középtávfutó Suzy Favor Hamilton nagyon sikeres volt utánpótlás-versenyzőként, sorra nyerte a versenyeket. Később megjárta az 1992-es, az 1996-os és a 2000-es olimpiát is. Valami azonban nem stimmelt, mert bár többször is éremesélyesként tekintettek rá, a nagyobb versenyeken rendre leblokkolt, az ötkarikás játékokon egyszer sem állt a dobogóra.

2000-ben ráadásul, az 1500 méteres futás döntőjében elesett és sérülést tettetett, miután látta, hogy nem fog érmet szerezni.

Pénteken az amerikai exsportoló volt a BBC 5 rádió vendége és ott mesélt a pokoljárásáról. Ugyanis mindennek oka volt.

Mint mondta, kissé feszült volt a családi háttere: neki gyerekkorában étkezési problémái voltak, testvérének pedig bipoláris zavara, amit mániás depresszióként is ismernek. Ezt a család titkolta a külvilág elől, igyekeztek fenntartani annak a látszatát, hogy minden a legnagyobb rendben.

A testvére 1999-ben öngyilkos lett.

Ahogy Suzy mesélte, érte is akart érmet nyerni Sydneyben, ezért is fájt neki annyira, hogy lemarad a dobogóról és ez vezetett az összeeséshez.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

2005-ig sportolt versenyszerűen, akkor terhes lett és visszavonult.

Ez volt a kifogásom, alig vártam, hogy édesanya legyek. Úgy terveztem, hogy lesz egy vagy két gyermekem, az életem pedig boldog lesz. Nem így történt.

Pár hónappal azt követően, hogy életet adott kislányának, a dolgok rosszra fordultak. Elhidegült a férjétől, megromlott a kapcsolata a családjával, utálta a munkáját, úgy érezte, hogy rossz anya és volt egy vetélése is.

Végső elkeseredésében fának akart hajtani az autójával, de a kislányára gondolt, így végül meggondolta magát.

Elment egy orvoshoz, megállapították, hogy szülés utáni depresszióban szenved. Kapott gyógyszereket, azokat szedte, pár évig rendben volt minden. Aztán kövérnek, lassúnak és motiválatlannak érezte magát, abbahagyta a pirulák szedését. Ekkor ismét megfordult a fejében az öngyilkosság.

Másik antidepresszánst kapott, amitől megint nagyszerűen érezte magát. Eljött aztán a 20. házassági évfordulója a férjével, ám az nem a megszokott módon zajlott: Suzy kérésére Las Vegasba mentek, ahol előbb kipróbálták az ejtőernyőzést, majd felbéreltek egy luxusprostit és édeshármasban szexeltek.

Szabadságot éreztem. Szexet akartam. Csak erre tudtam gondolni.

Ezután a férjével megbeszélte, hogy éljenek nyitott kapcsolatban, Suzy pedig egyre sűrűbben eljárt Las Vegasba, hogy eleinte férfiprostituáltakkal múlassa az időt, majd random férfiakat szedjen fel bárokban. Egy idő után jött a felismerés:

luxusprostituált akar lenni.

Saját bevallása szerint egészen magasra jutott, Vegasban benne volt a legjobb kettőben, de a világon is a top10-ben. Mint mondja: még sosem volt olyan boldog, mint akkor, szabadnak érezte magát, imádta döntögetni a tabukat. A férje pedig, bár rendkívül dühös volt rá az életvitele miatt, otthon tartotta a hátát és fenntartotta a normális család képét.

2012-ben aztán az egyik kliense leleplezte őt egy bulvárlapnak, így az egész világ megtudta, hogy mit is csinál. Akkor úgy érezte, elvették az életét.

Újra visszatértek az öngyilkos gondolatok. A világom összeomlott. Gondoltam a férjem elhagy, elviszi a lányomat is, a szüleim és a barátaim is megtagadnak.

Ekkor döntött úgy, hogy életében először elmegy pszichiáterhez, ám eleinte megjátszotta magát, mondván minden a legnagyobb rendben. Pár héttel később aztán

bipoláris zavart diagnosztizáltak nála.

Az orvosa ekkor eltiltotta az antidepresszánsoktól és lassan, de biztosan javulni kezdett az állapota. A férje nem hagyta el, a családja is kitartott mellette és bár voltak korábbi barátai, meg az atlétikában is olyanok, akik elfordultak tőle, rengeteg támogatást kapott.

Megbántam, amiket tettem, de nem szégyellem. Leginkább az bánt, hogy miken kellett a családomnak keresztülmennie miattam

– mondta Suzy, aki azóta jobb anyának, feleségnek és barátnak tartja magát.

Jógaoktató lett, emellett mentálhigiénés előadásokat tart, és bár időnként fél, hogy vajon mit hoz számára a jövő, abban bízik, minden a lehető legjobban alakul majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik