Pályán kívül

Eb 2016: hiba a jegyértékesítésben, a kisorsoltak sem mehetnek biztosra

Rendszerhiba történt az OTP Banknál, az UEFA és az MLSZ is a probléma megoldásán dolgozik.

Az UEFA csütörtökön sorsolta ki azon szerencsések nevét, akik sikerrel igényeltek jegyet a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésére/mérkőzéseire a franciaországi Európa-bajnokságra. Az európai szövetség azokat is értesítette e-mailben, akik nem jártak sikerrel. A szerencséseknek levonták a pénzt a megadott bankszámlaszámról, így ők már készülhetnek az utazásra.

Az NSO értesülései szerint azonban malőr történt a jegyértékesítés közben, akadtak ugyanis olyanok is, akik sikerrel jártak a sorsoláskor, de sikertelen banki tranzakcióra hivatkozva az UEFA közölte velük, hogy törölte a jegyigénylésüket. A portál tudomására jutott, hogy egyes bankfiókokban arról tájékoztatták a számlájukon megfelelő fedezettel rendelkezőket, hogy rendszerhiba történt.

Az NSO megkereste az OTP-t, akik a következő választ adták:

Az elmúlt napokban zajlott le a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra kisorsolt jegyek értékesítése. Az UEFA az előre megadott bankkártyaadatokat használta a tranzakcióhoz.

Az OTP Bank ügyfelei esetében a tranzakciók túlnyomó része rendben lezajlott, azonban a kisorsolt igénylések hat százalékában, összesen egy-két száz esetben az UEFA technikai okból nem tudta végrehajtani a terhelést.

A sorsoláson kiválasztott ügyfelek további 30 százalékánál más jellegű akadály miatt hiúsult meg a tranzakció, például nem volt fedezet a számlán, alacsony vásárlási limit volt beállítva, illetve bizonyos esetekben lejárt kártyaadatokat adtak meg az ügyfelek.

Az OTP Bank a kellemetlenségért elnézést kér, és mindent elkövet annak érdekében, hogy az UEFA-val együttműködve, partnere, az MLSZ segítségével megoldja a technikai okból fakadó, egy-két száz ügyfelet érintő problémát.

Tehát egyelőre azok sem vehetik biztosra, hogy ott lesznek a válogatott valamelyik Eb-meccsén, akiket kisorsolt a rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik