Pályán kívül

Shaquille O’Neal sajátos módon tett rendet

Az egykori NBA-sztár beszállt kosarazni azokhoz a fiatalokhoz, akiket feljelentettek csendháborításért.

A floridai Gainesvilleben szolgáló rendőr, Bobby White rengeteg dicséretet kapott feletteseitől és nagy hírnévre tett szert az utóbbi napokban. Történt, hogy White-ot egy csendháborításos esethez küldték ki. A város szegényebbik negyedében fiatalok kosárlabdáztak az utcán, egyes lakók szerint túl hangosan. A rendőr megállt autójával, melynek fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy White ahelyett, hogy hazazavarta volna a gyerekeket, beállt inkább kosárlabdázni.

A rendőr elmondta, hogy az ő feladata a bűnözők elfogása, a gyerekek pedig csak játszottak, így nem látta értelmét az intézkedésnek.

A videót eddig 14 millióan nézték meg, köztük Shaquille O’Neal is, aki akkora tiszteletben tartja a rendőri munkát, hogy nyáron tartalékos tisztnek állt. Bobby White cselekedetén felbuzdulva elhatározta, hogy feldobja a rendőrök és a gyerekek napját azzal, hogy elutazik Floridába és együtt kosárlabdázik velük.

Mikor a Los Angeles Lakers korábbi sztárja megérkezett a rendőrőrsre, az egyenruhások nem is hittek a szemüknek. Náluk csak a labdázó gyerek lepődtek meg jobban, amikor a legendával az élen kivonzlt a “jard” a csendes külvárosi utcába.

A videó végén hallható, ahogy a 43 éves, 216 centis legenda olyan tanácsokkal látja el az ifjoncokat, hogy sose adják fel az álmaikat, mert csak úgy érhetik azokat el, ha elég kitartóak.

Arról nem érkezett jelentés, hogy a szomszédok az eset után újra feljelentették volna a labdázó fiúkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik