michael schumacher (Array)
Pályán kívül

Ferenc pápa is imádkozik Schumacherért

Menyhei Csaba
Menyhei Csaba

sportújságíró. 2016. 01. 16. 07:08

Jean Todt azonnal tájékoztatta a pilóta feleségét a hírről.
Korábban a témában:

A hétszeres Forma-1-es világbajnok 2013 december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a franciaországi Méribelnél. Michael Schumacher hiába viselt sisakot, olyan szerencsétlenül esett, hogy a feje egy sziklának csapódott és kómába került.

A fantasztikus pilótáról azóta rengeteg hír látott napvilágot. Volt olyan, amely szerint már fel is ébredt, de arról is beszámoltak, hogy nem állt be változás az állapotában, és csoda kellene ahhoz, hogy felépüljön.

Korábbi csapatfőnöke, Jean Todt is mindent megtesz a gyógyulásáért, most éppen Ferenc pápa segítségét kérte. Az autoweek.com oldal arról számolt be, hogy a héten az FIA elnöke a Vatikánban az egyházfővel találkozott. Beszélgetésük témája eredetileg a közúti biztonság volt, de a pozitív hangulatú párbeszédet meglovagolva Schumacherig kanyarodtak el.

Később Todt így nyilatkozott a vatikáni rádiónak:

Michael nagyon közel áll a szívemhez, ezt mindenki tudja. A családom része. Arra kértem Ferenc pápát, hogy imádkozzon Schumacherért, amire örömmel mondott igent.

A sportvezető a találkozó után azonnal felhívta Schumi feleségét, Corinnát, és beszámolt neki a hírről.

 

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Serbia's Novak Djokovic plays a backhand return during a practice session ahead of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 16, 2016. AFP PHOTO / PAUL CROCK- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / PAUL CROCKDjokovic ezúttal egy pincérrel bohóckodott