Pályán kívül

Most akár önből is lehet szövetségi kapitány

A kínai labdarúgó szövetség keres új kapitányt, miután kirúgták az angol Portsmouth korábbi edzőjét, Alain Perrint. Kétszer is 0-0-s döntetlent játszott Hongkonggal a 2018-as világbajnokság selejtező-sorozatában.

A szövetség ezért a honlapján közzétett egy felhívást, jelentkezőket várnak. Az egész mandarin nyelven van, de annyit sikerült kihámoznia a BBC-nek, hogy

olyan embert keresnek, aki képben van a labdarúgás nemzetközi és kínai trendjeivel, van szakmai tapasztalat és jó a kommunikációs képessége.

Minden bizonnyal előny az, ha valaki beszéli a nyelvet, azonban Bernd Storck sem tud magyarul, mégis ott vagyunk az idei Eb-n.

A választott felkészítheti Kínát a 2019-es Ázsia-kupára és a 2022-es világbajnokságra is, ha jönnek az elvárt eredmények, tehát mindenképp hosszú távra tervez a helyi szövetség.

Kína eddig csak egyszer, 2002-ben járt vb-n, akkor mindhárom csoportmeccsüket elveszítették, most harmadikok az ázsiai C csoportban.

Szövetségi kapitánynak január 29-ig jelentkezhetnek.

A kiemelt képen épp edz a válogatott, hasonló dolgokat kell majd vezényelnie a kiválasztottnak. Meg meccseket nyerni, nem 0-0-t játszani Hongkonggal. Kép: Europress

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik