Pályán kívül

Az élő Fradi-sas még nem kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra

Január végéig a jól megérdemelt pihenőjét tölti.

Az OTP Bank Ligát fölényesen vezető Ferencváros labdarúgócsapata a héten megkezdte a felkészülést a február közepén esedékes tavaszi folytatásra. A klub élő jelképe, a Fradi-sas azonban még megérdemelt pihenőjét tölti. A klub honlapján megjelent cikk alapján az állat repüléssel és vadászattal tölti a téli szünetet.

A madár számára rendkívül fontos ez az időszak, ilyenkor ugyanis többet tud foglalkozni a fajtájára jellemző időtöltéssel. A sas kiképzője, Szabó László így nyilatkozott a klub honlapján:

A mezei nyúl-szezon decemberben ért véget, most már nehezebb dolgunk van a vadászattal. Ebben az időszakban a rókára lehet vadászni, amiben jelenleg a Fradi Sas a tapasztalatszerzés időszakát éli. Az ő életében egyébként is a sportmunka az elsődleges, ezért a sérülésveszélyes helyzeteket igyekszünk kerülni. A kondíciója és a fejlődése miatt viszont fontos számára, hogy megízlelje a vadászat ízét is. Egyelőre azért is jutalmat érdemel, ha jól megkerget egy rókát.

A jelenlegi csapadékos időjárás sem kedvez a madárnak, mert ilyenkor kevesebbet tud repülni. A tavaszi szezonra való felkészülést január végén kezdi meg. Akkor már a meccsek előtti repülésekre fognak készülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik