Pályán kívül

Muhammad Ali megválaszolt Trumpnak

Muhammad Ali (muhammad ali, bokszoló)
Muhammad Ali (muhammad ali, bokszoló)
A muzulmán vallást 1964-ben felvett amerikai bokszsztár szerint szembe kell szállni azokkal a politikusokkal, akik személyes előmenetelük érdekében használják fel az iszlám vallást.

Az igaz muszlimok tudják, hogy az úgynevezett iszlamista dzsihadisták kegyetlensége ellentétes vallásunk tanaival. Úgy gondolom, hogy politikai vezetőinknek helyzetükkel élve meg kellene értetniük az emberekkel az iszlámot, és egyértelművé kellene tenniük, hogy ezek az eltévelyedett gyilkosok elferdítették az emberekben a valódi iszlámról alkotott képet

– áll a közleményben.

Muhammad Ali közleményében nem szerepel Trump neve, de – mint írta – azoknak “az elnökjelölt-aspiránsoknak szól, akik megtiltanák a muszlimok bevándorlását az Egyesült Államokba”. Az ilyen politikusok “sokakat elriasztottak attól, hogy megismerjék az iszlámot” – jegyezte meg.

A veterán ökölvívó Cassius Clay néven született, 1964-ben vette fel az iszlám hitet és változtatta nevét Muhammad Alira.

Trump javaslatát nemcsak Washingtonban, hanem az Egyesült Államokkal szövetséges nyugati országokban és az ENSZ-ben is keményen bírálták, nem is beszélve a muzulmán országokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik