Pályán kívül

Sikkasztással gyanúsítják Gömöri Zsoltot

gömöri zsolt (Array)
gömöri zsolt (Array)
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) ügyben egy személy ellen folytat vizsgálatot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A gyanú megalapozott.

Sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytat egy személy ellen vizsgálatot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) működésével összefüggésben. A nyomozás határideje 2016. március 1., amely meghosszabbítható. – közölte az mno.hu kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

További részleteket – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem közöltek a lappal. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökét érintő feljelentések alapján a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség június 2-án hűtlen kezelés és csalás bűncselekmények gyanúja miatt, a XIV. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg a nyomozással. Az mno.hu úgy tudja, az ügynek egy gyanúsítottja volt, mégpedig az exelnök, Gömöri Zsolt.

A paralimpiai bizottság vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetői indokolatlan utazásaival.

Gömöri a vissza nem térítendő támogatást – amelyet Deutsch Tamás alelnök javaslatára szavazott meg neki az elnökség – törvényesnek nevezte, de május 12-én bejelentette, hogy visszafizette a felvett hárommillió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik