Pályán kívül

Magyar üzletembert bíztak meg a hétszeres BL-győztes eladásával

ac milan (ac milan)
ac milan (ac milan)
Politikai okok miatt hiúsult meg az üzlet

Amint arról már beszámoltunk, Silvio Berlusconi saját villájában fogadta az ukrán oligarchát, Dimitrij Firtast és kíséretét. Az olasz a tulajdonában lévő futballklubról, az AC Milanról is szót ejtett, amelynek eladását egy magyar üzletemberre bízta – írja a Blikk.

2011-ben Kijevben is talákoztak, Pao­lo Berlusconi, Silvio Berlusconi öccse, Ezio Simonelli, Berlusconiék tanácsadója, valamint az a Svájcban élő magyar üzletember az orosz feleségével, aki összehozta Berlusconiékkal Firtast és magyar jobbkezét, Knopp Andrást. Viktor Janukovics ukrán elnökhöz érkeztek, aki közeli kapcsolatban állt Firtassal. A Milan eladásáról is beszéltek az azóta megbuktatott miniszterelnökkel.

Az ukrán vezető nagyon fellelkesült az ötlettől, hogy a Milan futballsikereiből Ukrajna is részesülhessen, az egymilliárd eurós (310 milliárd forint) vételárat sem sokallta. A tervek szerint természetesen nem ő, hanem egy általa választott ukrán oligarcha vásárolta volna be magát a sokszoros BL-győztes klubba, aki állítólag nem volt más, mint Firtas.

Végül politikai okokból hiúsult meg, hogy az ukránoké legyen a csapat. Janukovics ekkor börtönözte be politikai ellenlábasát, Julija Timosenkót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik