AppleMark
Pályán kívül

Végső nyugalomra helyezték Puskás Ferenc özvegyét

24.hu
24.hu

2015. 09. 18. 15:20

Hunyadvári Erzsébetet pénteken, Puskás Ferenc mellé helyezték örök nyugalomra a Szent István Bazilikában – írja a BlikkBözsi néni augusztus 12-én, 83 évesen hunyt el.

A ravatalozáson a szűk családi kör mellett részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója, Szepesi György, egykori sportriporter, Szöllősi György, a Puskás Intézet Igazgatója, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, illetve Raduly József és Faragó Lajos, korábbi labdarúgók.

Hunyadvári Erzsébet 1932-ben született Budapesten, és 16 évesen, a Kispesti AC kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, akivel 1950-ben összeházasodott. Gyermekük, Anikó 1952-ben született, és 2011-ben, Valenciában hunyt el.

Puskás Ferencné öt kontinensre követte férjét, aki a spanyolországi letelepedés és a Real Madridnál beteljesedett játékos-pályafutása után edzőként számos helyen dolgozott a világban.

Puskás Ferenc és felesége 1991-ben költözött vissza Magyarországra, majd a legendás labdarúgó 2006-os halála után özvegye személyesen nyújtott segítséget a Puskás című életrajzi könyv (Szöllősi György, 2005), a Puskás Hungary dokumentumfilm (Almási Tamás, 2009) elkészítéséhez, a felcsúti Puskás Akadémia elindításához, a FIFA Puskás-díj megalapításához, a spanyolországi Puskás-hagyaték hazaszállításához, valamint a Puskás Intézet létrejöttéhez is.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.