Pályán kívül

Billegne a kispad Orbán alatt, ha fociedző lenne

Még az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League rajtja előtt készített összeállítást a sorozat edzőiről a The Washington Post – ezt szúrta most ki a Bors –, amelyben rendhagyó módon politikai vezetőkhöz hasonlította a trénereket.

Orbán Viktor sem maradhatott ki a cikkből, ő benne a West Ham United kispadján ülő Slaven Bilic hasonmását vélték felfedezni. Az indoklás szerint mindketten a múlt sikereire alapoznak, a jövőjük azonban bizonytalan.

A címvédő Chelsea-t irányító José Mourinho politikai megfelelője Vlagyimir Putyin orosz elnök. Mindketten nagy cselszövők, könyörtelenek, félelmet keltenek és cinikusak, nem utolsó sorban orosz oligarcháknak köszönhetik, hogy eljutottak a legmagasabb szintre – a Post szerint.

Manuel Pellegrini, a Manchester City trénere a német kancellárra, Angela Merkelre hasonlít szűkmarkúsága és visszafogott életvitele miatt; Arséne Wengert, az Ágyúsok menedzserét Barack Obamával lehetne behelyettesíteni, mivel mindketten nagy reményekkel kezdtek munkába, de csalódást okoztak; a Manchester Unitedet irányító Louis van Gaalt pedig a kínai Hszi Csin-pinghez hasonlították, mert egyikük sem szeret az újságírókkal beszélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik