Pályán kívül

Az ügyészség szerint előre megfontoltan ölt Pistorius

A dél-afrikai ügyészség hétfőn megfellebbezte az Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok futó ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés címén hozott ítéletet.

„A mai napon benyújtottuk a dokumentumokat a legfelsőbb fellebbviteli bíróságnak” – közölte Luvuyo Mfaku ügyészségi szóvivő az AFP francia hírügynökséggel. A vádhatóság azt szeretné elérni, hogy az ügyben eljáró bíróság előre megfontolt emberölés miatt ítélje el a sportolót.

Oscar Pistorius 2013. február 14-én a saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítása szerint betörőnek vélte. Tavaly októberben öt év börtönbüntetésre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. Hírügynökségi források szerint az atléta már pénteken kiszabadul a börtönből, és a büntetés fennmaradó részét házi őrizetben töltheti.

A mindkét lábán amputált Pistorius – akit karbonszálas lábprotéziséről pengelábú futónak is neveztek – 2012-ben írta be magát a sporttörténelembe, amikor a londoni olimpián a 400 méteres futásban és a 4×400 méteres váltóban egészséges társaival mérkőzött meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik