Pályán kívül

Százmilliós szerződést kötött a DVTK

diósgyőr, volkswagen (Array)
diósgyőr, volkswagen (Array)

Huszonhat autót kap a Diósgyőri VTK a Volkswagen magyarországi forgalmazójától, a Porsche Hungaria Kft-től, cserébe a márka reklámfelülethez jut a labdarúgóklubnál – jelentette be a cég ügyvezető igazgatója.

A keddi, miskolci sajtótájékoztatón Eppel János kifejtette, a kétoldalú szerződést nehéz “összegszerűsíteni”, de a piaci értéke megközelíti a százmillió forintot.

Később elmondta, a támogatás egyéves időtartamát a tervek szerint meghosszabbítanák, s ez nem függ a csapat teljesítményétől, de – ahogy fogalmazott – “természetesen örülnénk a nagyon jó szereplésnek”.


  Fotó: dvtk.eu

Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a 26 autót a DVTK sportklub munkatársai használják majd. Emlékeztetett arra, hogy a Porsche-csoport “miskolci lábával”, a Miskolci Autóházzal már több éves az együttműködése a csapatnak, ennek köszönhető a most megkötött megállapodás is.
    
Kiss János, Miskolc alpolgármestere (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta, a támogatásnak nemcsak a pénz az üzenete, mert szerinte a mai magyar labdarúgásban már nem elsősorban a pénz hiányzik, az elmúlt 4-5 évben a sportág eljutott odáig, hogy az ezen alapuló problémákat már kezelni tudta.
    
“Más kihívás előtt áll a labdarúgás – így a DVTK csapata is -, most már a társadalmi megítélését kell javítani és rendbe tenni, valamint a piaci szereplők véleményét is meg kell változtatni a magyar labdarúgás vonatkozásában” – jegyezte meg.
    
A Diósgyőr az elmúlt idényben a hetedik helyen végzett a bajnokságban. Az együttes az új szezonnak új vezetőedzővel, Bekő Balázzsal vág majd neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik