Pályán kívül

Ez már szerelem a javából

Szabó Gábor, az Eurosport vezetőszerkesztője 16 éve dolgozik a francia sportcsatorna magyar szerkesztőségében.

Édesapja Szabó János, hosszútávfutó, majd atléta edző, édesanyja Havas Judit évtizedeken át dolgozott a Telesportnál. Ő maga is futott rengeteget, maratonistának készült, mégsem volt gyermekkori álma a sportriporterkedés. Tanárként végzett, a diploma megszerzése után teniszpályát üzemeltetett. Emellett, ha tehette az Eurosportot nézte persze. Amikor Magyarországon elindult a francia csatorna magyar nyelvű adása, azonnal jelentkezett. Eleinte a riporterek felkészülését segítette, de néhány hónap után Horváth Mariann világbajnok vívóval együtt már közvetített is.

Tizenhatodik éve a csatorna kommentátora, ma már vezetőszerkesztője, de mivel nem egy tolakodó típus, talán a legkevésbé ismert arc. Ő Szabó Gábor, leginkább a tenisz, a síközvetítések, és az atlétika “autentikus magyar hangja”. Ja, és nem csak beszélni tud, hanem írni is.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n:

FIX TV-n (UPC, Digi Kábel, T-online) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik